Påskebrunch

Lækker påskebrunch for hele familien

Slå morgenmad og frokost sammen i påskedagene og byd familien på en lækker påskebrunch. Her får du opskrifter på fire små lækkerier, du kan sætte på bordet sammen med ost, brød, frisk frugt og grønt. Få opskrifterne på fyldte marmorerede æg, kanelsnegle, små scones og en butterdejstærte.

Her får du opskrifterne på en lækker påskebrunch:

paaskebrunch-3.jpg

Fyldte marmorede æg

12 stk.

Arbejdstid: 25 min.

Kogetid: 5 min.

Ingredienser:

6 store æg

100 g frosne blåbær

3 spsk. mayonnaise

1 tsk. dijonsennep

salt og peber

1 bundt purløg

evt. paprika

Sådan gør du:

  1. Læg æg og blåbær i en gryde, og dæk med vand. Giv det et opkog, og lad det koge i 5 min. Tag gryden af varmen, og lad æggene trække i 10 min.
  2. Tag æggene op, og skyl dem i koldt vand. Hæld blåbærvandet i en skål.
  3. Slå på æggene med bagsiden af en ske, så skallen slår sprækker over det hele. Læg de krakkelerede æg tilbage i blåbærvandet, og sæt dem i køleskab i mindst 6 timer – gerne til næste dag.
  4. Pil æggene, og halver dem. Tag æggeblommerne ud, og mos dem med en gaffel. Rør æggeblommerne sammen med mayonnaise og sennep, og smag til med salt og peber.
  5. Fyld æggeblommemassen tilbage i æggehviderne med en ske eller en sprøjtepose, og drys med fintsnittet purløg og evt. paprika.

Tip: Du kan også bruge skræller fra løg, rødløg eller rødbeder, til at farve æggene med, eller du kan undlade at farve æggene.

Kanelsnegle som påskehare

16 stk.

Arbejdstid: 1 time

Hævetid: 1 time og 15 min.

Bagetid: 2x15 min.

Fryseegnet

Ingredienser:

Dej:

15 g gær

1 dl lunkent vand

1 æg

½ tsk. salt

1 spsk. sukker

50 g smør

ca. 250 g hvedemel

Kanelremonce:

75 g blødt smør

50 g farin

1½ spsk. stødt kanel

1 spsk. mel

Endvidere:

1 sammenpisket æg til pensling

Glasur:

125 g flormelis

1-2 spsk. kogende vand eller saft

½ spsk. lys sirup

evt. farve

16 rosiner

Sådan gør du:

  1. Dej: Rør gæren ud i vandet. Rør æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen kort sammen, til den er ensartet og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  2. Rul dejen ud på et melstrøet bord til et rektangel (20x40 cm), og læg den på et stykke bagepapir. Sæt den tildækket i køleskab i 30 min.
  3. Kanelremonce: Rør smør, farin, kanel og mel sammen.
  4. Del dejen i 2 stykker (20x20 cm), og smør lidt over halvdelen af kanelremoncen på den ene. Rul sammen til en roulade, og del den i 8 skiver (2½ cm bredde). Læg dem med god plads imellem på en bageplade med bagepapir.
  5. Del det restende dejstykke i 1/3 og 2/3. Smør det mindste stykke med remonce, og rul tæt sammen. Del den i 8 stykker, pensl kanterne med sammenpisket æg, og sæt dem på sneglene som haler.
  6. Smør resten af remoncen på halvdelen af det sidste dejstykke, og rul sammen til og med remoncen. Skær den i 8 stykker, og del hver flap uden remonce igennem (som ører). Pensl med sammenpisket æg, og sæt dem på sneglene som hoveder med ører.
  7. Lad sneglene hæve tildækket i 30 min.
  8. Pensl sneglene med æg, og bag dem på midterste ovnribbe ved 220 grader i ca. 12 min. Afkøl på en rist.
  9. Rør en glasur af sigtet flormelis og kogende vand eller saft samt sirup, og tilsæt evt. farve. Pynt sneglene med glasur, og sæt en rosin i hver som øje.
paaskebrunch-1.jpg

Små scones med røget laks og dildcreme 

12-15 stk.

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: 18 min.

Ingredienser:

Scones:

300 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

½ tsk. natron

½ tsk. salt

75 g koldt smør

2 dl kærnemælk

Fyld:

75 g flødeost

75 g cremefraiche 18%

½ citron (øko)

1 håndfuld frisk dild

salt og peber

6-8 skiver røget laks (200 g)

1 potte ærtespirer

Sådan gør du:

  1. Scones: Bland mel, bagepulver, natron og salt godt sammen, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor. Tilsæt kærnemælk, og saml hurtig dejen – den skal ikke æltes.
  2. Rul dejen ud i ca. 2 cm’s tykkelse, og del den i 3 ens stykker. Læg dem ovenpå hinanden, og rul ud igen. Gentag 2 gange mere.
  3. Rul dejen ud i ca. 2 cm's tykkelse, og udstik 12-15 runde scones (ca. 5 cm). Læg dem på en bageplade med bagepapir, og sæt dem koldt i 15 min.
  4. Bag sconesene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 18 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.
  5. Rør flødeost og cremefraiche godt sammen, og smag til med fintrevet citronskal, fintsnittet dild, salt og peber.
  6. Flæk de lune scones, og smør både over og under med dildcreme. Læg sammen med halve skiver røget laks og ærtespirer.

Tip: Du kan også servere dem åbne med en halv scone til hver halve skive laks. De friskbagte scones er også lækre med pisket cremefraiche 38% og syltetøj.

Butterdejstærte med agurk og radiser 

2 tærter á 5-6 stykker

Arbejdstid: 20-25 min.

Bagetid: 15 min.

Ingredienser:

1 rulle butterdej (270 g)

1 æg

Topping:

100 g rygeost (eller blød gedeost)

1 dl fløde

½ citron (øko)

2-3 skoleagurker

1 bundt friske radiser

salt og peber

Sådan gør du: 

  1. Rul butterdejen ud, og del den på langs. Læg de to stykker på en bageplade med bagepapir. Marker en 1½ cm bred tærtekant hele vejen rundt, og prik dejen indenfor markeringen grundigt med en gaffel. Pensl dejen med sammenpisket æg uden at komme ud på de lodrette kanter. Bag butterdejsbundene midt i ovnen ved 215 grader i 12-15 min. Afkøl på en rist.
  2. Pisk rygeosten cremet med fløde, og smag til med fintrevet citronskal, salt og peber. Smør cremen på den afkølede butterdejsbund.
  3. Rens radiser og agurker, og skær dem i meget tynde skiver – brug gerne en mandolin. Fordel dem på tærten, og pynt med nogle af de pæneste radiseblade og friskkværnet sort peber.