Hyldeblomstpandekager: Pandekager med hjemmelavet hyldeblomst-sauce
De små sarte hyldeblomster er med deres let parfumerede smag virkelig lækre som saft - og netop den saft kan også bruges i desserter. Se opskriften her.
4 personer
Ingredienser
Pandekager:
- 4 æg
- 4 dl mælk
- 150 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. sukker
- 50 g smør
- Smør til bagning
Hyldeblomstsauce:
- 20 g smør
- ½ dl citronsaft
- 1 dl ufortyndet hyldeblomstsaft (se opskrift på en nem og hjemmelavet hyldeblomstsaft her)
Pynt:
- 250 g jordbær i kvarte
- 75 g mandelflager
- Hyldeblomster
Tilbehør:
- flødeskum eller vaniljeis
- Pandekager: Pisk æggene, og rør mælk i. Rør hvedemel, salt, vaniljesukker og sukker i. Smelt smørret, og rør det i. Lad dejen trække 30 min.
- Bag 12 tynde pande kager i gyldent smør på en pande.
- Hyldeblomstsauce: Kom smør, citronsaft og hyldeblomstsaft i en pande, og kog det op. Dyp en pandekage i saucen, og fold den til en halvmåne, som igen foldes.
- Læg pandekagerne i et dybt fad, og fortsæt med resten. Fordel kvarte jordbær over. Drys ristede mandelflager over pandekagerne. Pynt med hyldeblomster. Servér flødeskum eller is til.