Hyldeblomstpandekager

Hyldeblomstpandekager: Pandekager med hjemmelavet hyldeblomst-sauce

De små sarte hyldeblomster er med deres let parfumerede smag virkelig lækre som saft - og netop den saft kan også bruges i desserter. Se opskriften her.

4 personer

Ingredienser

Pandekager:

  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. sukker
  • 50 g smør
  • Smør til bagning

Hyldeblomstsauce:

Pynt:

  • 250 g jordbær i kvarte
  • 75 g mandelflager
  • Hyldeblomster

Tilbehør:

  • flødeskum eller vaniljeis

  1. Pandekager: Pisk æggene, og rør mælk i. Rør hvedemel, salt, vaniljesukker og sukker i. Smelt smørret, og rør det i. Lad dejen trække 30 min.
  2. Bag 12 tynde pande kager i gyldent smør på en pande.
  3. Hyldeblomstsauce: Kom smør, citronsaft og hyldeblomstsaft i en pande, og kog det op. Dyp en pandekage i saucen, og fold den til en halvmåne, som igen foldes.
  4. Læg pandekagerne i et dybt fad, og fortsæt med resten. Fordel kvarte jordbær over. Drys ristede mandelflager over pandekagerne. Pynt med hyldeblomster. Servér flødeskum eller is til.