Opskrift på panzanella

Panzanella

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    300 Kcal
  • Fedt:
    18 %
  • Protein:
    14 %
  • Kulhydrat:
    68 %

4

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 6 store, velmodne tomater
  • 2 fed knust hvidløg
  • salt, friskkværnet peber.
  • 4 skiver godt italiensk brød, f.eks. ciabatta
  • 1 flækket, udkernet, groft snittet skoleagurk
  • 2 stilke fintsnittet bladselleri
  • 1 snittet rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk lys vineddike
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 håndfuld persille
  • 2 spsk velafdryppede kapers.

  1. Flæk og gnid tomaterne med hvidløg, drys salt og peber på og bag dem ved 180 grader i ca. 1 time. Kan gøres dagen før.
  2. Rist brødskiverne let og riv dem i mindre stykker ned i en skål, hvor de blandes med tomater samt alle øvrige ingredienser og smages til med salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
  3. Lad salaten trække 30-45 min., før den spises.

Tip

Lynudgaven er at droppe de bagte tomater og bare hakke dem groft.