Panzanella
Næringsindhold
- Energi pr. person:300 Kcal
- Fedt:18 %
- Protein:14 %
- Kulhydrat:68 %
4
Total:50 minutter
Ingredienser
- 6 store, velmodne tomater
- 2 fed knust hvidløg
- salt, friskkværnet peber.
- 4 skiver godt italiensk brød, f.eks. ciabatta
- 1 flækket, udkernet, groft snittet skoleagurk
- 2 stilke fintsnittet bladselleri
- 1 snittet rødløg
- 1 spsk olivenolie
- 1-2 spsk lys vineddike
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld persille
- 2 spsk velafdryppede kapers.
- Flæk og gnid tomaterne med hvidløg, drys salt og peber på og bag dem ved 180 grader i ca. 1 time. Kan gøres dagen før.
- Rist brødskiverne let og riv dem i mindre stykker ned i en skål, hvor de blandes med tomater samt alle øvrige ingredienser og smages til med salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
- Lad salaten trække 30-45 min., før den spises.