Opskrift på pærer –brombær crumble

Pærer –brombær crumble

Overrask med en crumblekage til dessert, hvor syrlige frugter bliver pakket ind i et sprødt og sødt lag på toppen.

6

Ingredienser

  • 125 g koldt smør
  • 75 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 50 g mandler
  • 50 g knuste makroner
  • 3-4 pærer
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk citronskal
  • 250 g brombær (optøede fra frost)
  • Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis

Sådan laver du crumble

  1. Skær smørret i tern. Hak mandlerne groft og knus makronerne.
  2. Smuldr smør og mel med fingrene i en skål og tilsæt sukker, mandler og knuste makroner og bland det godt sammen.
  3. Skræl pærerne og fjern kernehuset. Skær pærerne i skiver på langs, og drys dem med kardemomme, vaniljesukker og revet citronskal. Kom pærerne i en tærtefrom, fordel brombærrene oven på, og smuldr dejen herover.
  4. Bag crumble-kagen i ovnen ved 200 grader i 30-35 min., til frugten er mør og crumblen gylden.
  5. Spis kagen lun med en skefuld cremefraiche eller god vaniljeis til.