Pærer –brombær crumble
Overrask med en crumblekage til dessert, hvor syrlige frugter bliver pakket ind i et sprødt og sødt lag på toppen.
6
Ingredienser
- 125 g koldt smør
- 75 g sukker
- 100 g hvedemel
- 50 g mandler
- 50 g knuste makroner
- 3-4 pærer
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk vaniljesukker
- ½ tsk citronskal
- 250 g brombær (optøede fra frost)
- Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis
Sådan laver du crumble
- Skær smørret i tern. Hak mandlerne groft og knus makronerne.
- Smuldr smør og mel med fingrene i en skål og tilsæt sukker, mandler og knuste makroner og bland det godt sammen.
- Skræl pærerne og fjern kernehuset. Skær pærerne i skiver på langs, og drys dem med kardemomme, vaniljesukker og revet citronskal. Kom pærerne i en tærtefrom, fordel brombærrene oven på, og smuldr dejen herover.
- Bag crumble-kagen i ovnen ved 200 grader i 30-35 min., til frugten er mør og crumblen gylden.
- Spis kagen lun med en skefuld cremefraiche eller god vaniljeis til.