Pariserbøf

Sund pariserbøf med masser af grønt

Den klassiske pariserbøf i en slankere udgave med masser af grønt - og selvfølgelig spejlæg på toppen.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    500 Kcal

4 personer

Ingredienser

  • 600 g grønt, f.eks. blomkål, rød peberfrugt, bladselleri
  • 2 dåser tomatpure
  • 3 spsk grovkornet sennep
  • salt og peber
  • 700 g hakket oksekød
  • olie til stegning
  • 4 æg
  • 4 skiver rugbrød (evt. ristet på panden)
  • kapers
  • revet peberrod
  • syltede rødbeder (gerne sukkerfri)

Sådan gør du:

  1. Skær grøntsagerne i små stykker. Kog dem i vand ca. 15 min. Hæld vandet fra.
  2. Vend dem i tomatpure, sennep, og drys med karry, salt og peber.
  3. Form kødet til fire bøffer. Steg bøfferne på begge sider på en slip-let pande, til de er næsten færdige. Læg dem i ovnen ved 150 grader. Steg derefter æggene. Rist brødet.
  4. Anret lidt kapers, revet peberrod, rødbeder i skåle. Smør brødet med grov sennep, læg en bøf på hver skive brød og derefter et spejlæg ovenpå. Drys med lidt salt og peber. Hver person kan herefter bygge på med peberrod
  5. 500 kcal pr person
  6. Prøv også Laks i svøb med ovnbagte grøntsager
  7. Få mere inspiration til lækker slankemad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/