Påskekage

Påskekage

Den fine påskekage fortjener en flot servering. Jeg har pyntet kagen med marcipanliljer, mimoser og et helt kuld søde kyllinger.

(Ca. 12 stykker)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: Ca. 45 min.
  • Fryse-egnet
  • 150 g smør
  • 225 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • revet skal og saft af 1 citron og 1 appelsin (økologiske)
  • 1 dl mælk
  • Glasur:
  • 250 g flormelis
  • citronsaft
  • Pynt:
  • 300 g marcipan
  • lidt flormelis og gul samt grøn frugtfarve sukkermimoser, appelsinskal, hele nelliker

  1. Pisk blødt smør og sukker godt sammen og pisk æggene i ét ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron og den revne citrusskal i. Rør det i dejen sammen med citrussaft og varm mælk.
  2. Hæld dejen i en velsmurt springform, 22 cm i diam. Bag kagen ved 165-170 grader i ca. 45 min.
  3. Glasur: Rør flormelis og citronsaft sammen til en glasur. Fordel den på kagen.
  4. Pynt: Ælt lidt flormelis i marcipanen. Tag lidt marcipan fra til blade og ælt grøn frugtfarve i. Ælt resten med gul frugtfarve. Form påskeblomster, blade og kyllinger. Kyllingerne har næb af små trekantede citrusskaller og øjne af hele nelliker eller måske et chokoladedryp.