Pasta med tomat-chili-sauce og bacon

Pasta med tomat-chili-sauce og bacon

Den mest klassiske af alle romerske pastaretter – hav altid ingredienserne klar!

Ingredienser

  • 200 g bacontern (eller allerbedst italiensk guanciale eller pancetta)
  • peperoncino (enten 2 hele, små tørrede chili eller en knivspids knust)
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 1 lille løg
  • 600 g blendede, flåede
  • tomater ("polpa")
  • salt
  • peber
  • 500 g pasta (f.eks. rigatonie el. penne)
  • ½ dl reven parmesan
  • ½ dl reven pecorinoost

Sådan gør du

  1. Svits bacon og peperoncino i varm olie på en sauterpande.
  2. Tilsæt derefter et grofthakket løg. Når det er gyldent, hældes vinen ved og kort efter tomaterne, salt og peber.
  3. Det hele steger videre i 12-15 minutter, mens pastaen koger i rigeligt, saltet vand uden låg. Hæld den kogte pasta op i saucen, tilsæt de to slags oste, og retten er klar til servering.
PRØV OGSÅ: Grove galettes