Pasta med tomat-chili-sauce og bacon
Den mest klassiske af alle romerske pastaretter – hav altid ingredienserne klar!
Ingredienser
- 200 g bacontern (eller allerbedst italiensk guanciale eller pancetta)
- peperoncino (enten 2 hele, små tørrede chili eller en knivspids knust)
- 1/2 dl olivenolie
- 1 dl hvidvin
- 1 lille løg
- 600 g blendede, flåede
- tomater ("polpa")
- salt
- peber
- 500 g pasta (f.eks. rigatonie el. penne)
- ½ dl reven parmesan
- ½ dl reven pecorinoost
Sådan gør du
- Svits bacon og peperoncino i varm olie på en sauterpande.
- Tilsæt derefter et grofthakket løg. Når det er gyldent, hældes vinen ved og kort efter tomaterne, salt og peber.
- Det hele steger videre i 12-15 minutter, mens pastaen koger i rigeligt, saltet vand uden låg. Hæld den kogte pasta op i saucen, tilsæt de to slags oste, og retten er klar til servering.
PRØV OGSÅ: Grove galettes