Pasta med tomat & valnøddepesto

Pasta med tomat & valnøddepesto

Gå efter gode, solmodne tomater med masser af smag til denne ret, så smager den så meget bedre.

4 personer

Ingredienser

  • Valnøddepesto:
  • 75 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g valnødder
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt basilikum
  • 1 ½ dl rapsolie
  • salt og peber
  • ½ dl olivenolie
  • Pasta:
  • 500 g farfalle (pastasløjfer)
  • 250 g blandede små tomater
  • 100 g parmaskinke

Sådan gør du

  1. Pesto: Skær parmesan i grove stykker. Pil hvidløgsfed. Kom parmesan, hvidløg, valnødder, persilleblade og basilikum i en foodprocessor.
  2. Blend, og tilsæt rapsolien lidt efter lidt, mens motoren kører. Smag til med salt og peber.
  3. Kom pestoen i en skål, og vend olivenolie i. Konsistensen skal være lind og blød.
  4. Pasta: Kog pastaen i kogende vand med salt, til den er al dente. Tjek kogetider på pastapakken.
  5. Skyl tomater, og skær dem i halve.
  6. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade, og fordel skinken på pladen.
  7. Bag skinken sprød i 8-10 minutter. Bland den kogte pasta med tomater og halvdelen af valnøddepestoen.
  8. Knus sprød parmaskinke over, og server resten af valnøddepestoen til