Pasta med tomat & valnøddepesto
Gå efter gode, solmodne tomater med masser af smag til denne ret, så smager den så meget bedre.
4 personer
Ingredienser
- Valnøddepesto:
- 75 g parmesan
- 1 fed hvidløg
- 100 g valnødder
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 bundt basilikum
- 1 ½ dl rapsolie
- salt og peber
- ½ dl olivenolie
- Pasta:
- 500 g farfalle (pastasløjfer)
- 250 g blandede små tomater
- 100 g parmaskinke
Sådan gør du
- Pesto: Skær parmesan i grove stykker. Pil hvidløgsfed. Kom parmesan, hvidløg, valnødder, persilleblade og basilikum i en foodprocessor.
- Blend, og tilsæt rapsolien lidt efter lidt, mens motoren kører. Smag til med salt og peber.
- Kom pestoen i en skål, og vend olivenolie i. Konsistensen skal være lind og blød.
- Pasta: Kog pastaen i kogende vand med salt, til den er al dente. Tjek kogetider på pastapakken.
- Skyl tomater, og skær dem i halve.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade, og fordel skinken på pladen.
- Bag skinken sprød i 8-10 minutter. Bland den kogte pasta med tomater og halvdelen af valnøddepestoen.
- Knus sprød parmaskinke over, og server resten af valnøddepestoen til