Pastasalat med varmrøget laks

Pastasalat med varmrøget laks

Denne pastasalat tager vitterligt ingen tid at røre sammen, men samspillet mellem laks, dild og agurk er skøn og klassisk.

4 personer

Ingredienser

  • 300 g penne
  • 1 agurk
  • 300 g varmrøget laks
  • 1 bundt dild
  • Dressing:
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk honning
  • 1 citron, saft heraf
  • 1 dl fløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Kog pastaen al dente i spilkogende vand, tjek kogetider på pakken. Hæld vandet fra pastaen, og afkøl under koldt vand.
  2. Skyl agurken, og flæk den på langs. Fjern kernerne, og skær agurken i skiver.
  3. Pluk laksen i mindre stykker. Hak dilden fint. Vend agurk, plukket laks og dild sammen med pastaen.
  4. Dressing: Rør sennep og honning sammen. Tilsæt citronsaft og fløde.
  5. Rør dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, bland det godt, og server i skåle.