Pastasalat med varmrøget laks
Denne pastasalat tager vitterligt ingen tid at røre sammen, men samspillet mellem laks, dild og agurk er skøn og klassisk.
4 personer
Ingredienser
- 300 g penne
- 1 agurk
- 300 g varmrøget laks
- 1 bundt dild
- Dressing:
- 1 spsk sennep
- 1 spsk honning
- 1 citron, saft heraf
- 1 dl fløde
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente i spilkogende vand, tjek kogetider på pakken. Hæld vandet fra pastaen, og afkøl under koldt vand.
- Skyl agurken, og flæk den på langs. Fjern kernerne, og skær agurken i skiver.
- Pluk laksen i mindre stykker. Hak dilden fint. Vend agurk, plukket laks og dild sammen med pastaen.
- Dressing: Rør sennep og honning sammen. Tilsæt citronsaft og fløde.
- Rør dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, bland det godt, og server i skåle.