Pavlova-marengs med frugter
4
Ingredienser
- Marengs
- 3 æggehvider
- ½ knivspids salt
- 1 tsk eddike
- 150 g sukker.
- Marinerede frugter
- 1 kiwi
- 1 mango
- ¼ ananas
- 1 vaniljestang
- 80 g rørsukker
- 50 g mørk chokolade
- mynte til pynt.
Sådan laver du kagerne
- 1. Kom æggehviderne i en stor skål med salt og pisk dem helt stive. Tilsæt eddike og pisk sukkeret i æggehviderne lidt af gangen, indtil du får en glat og skinnende marengsmasse.
- 2. Lav otte marengs på to bageplader beklædt med bagepapir.
- 3. Bag begge plader i ovnen på én gang i ca. 1 time ved 150 grader. Marengskagerne er færdige, når de er sprøde udenpå, men stadig seje indeni.
- 4. Lad marengsene køle af.
- 5. Skær frugterne i mindre tern og bland dem sammen med rørsukker og vanilje.
- 6. Lad dem marinere, indtil marengsene er bagt færdige.
- 7. Smelt chokoladen over vandbad og fordel den på de afkølede marengs. Kom frugten over kagerne.