Pavlova med melon, blåbær og softice

Pavlova med melon, blåbær og softice

Disse små pavlova med bær er nemme at lave, og fungerer perfekt som en frisk sommerdessert.

ca. 8 stk.

Ingredienser

  • 2 æggehvider af mellemstore æg
  • ½ tsk. vaniljeessens eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 2½ dl sukker
  • 1 tsk. majsstivelse
  • ½ tsk. vineddike
  • 2½ spsk. kogende vand
  • Desuden:
  • ½ cantaloupmelon
  • 125 g blåbær
  • ½ liter vaniljeis eller en portion hvid chokocreme (se her på siden)

Sådan gør du

  1. Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5-10 min.
  2. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetylle ca. 1½ cm i diameter. Sprøjt først en bund ud på bagepapir ca. 10 cm i diameter.
  3. Sprøjt nu en cirkel rundt langs kanten, så du har 8 ”fuglereder”. Bag pavlovaerne i ovnen ved 150 gr. i ca. 30 min. på nederste ovnribbe. Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle af i den slukkede ovn.
  4. Pynt pavlovaerne med vaniljeis rørt til softice, melontern og skyllede afdryppede blåbær. I stedet for is kan du bruge hvid chokocreme.

Hvid chokocreme

100 g hvid chokolade

2 pasteuriserede æggeblommer

50 g sukker

2½ dl piskefløde

Sådan gør du:

  1. Hak den hvide chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
    Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Vend lidt af æggecremen i chokoladen, og rør nu chokolademassen i æggecremen.
  2. Pisk fløden til skum, og vend den i choko-æggecremen.