Pavlova af Mette Blomsterberg

Pavlova af Mette Blomsterberg: Sådan laver du den smukke dessert i 4 trin

Pavlova er en lækker dessert med sprød marengsbund, letpisket flødeskum og toppet med bær. Få her Mette Blomsterbergs smukke opskrift på en flot pyntet pavlova, der tager kegler på kagebordet - og se trin for trin-billeder med tips og tricks fra Blomsterberg selv sidst i opskriften.

10 personer

Total:32 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

Limecreme

  • 2 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 70 g hvid chokolade
  • 1 stk usprøjtede lime

Marengs

  • 150 g æggehvide
  • 300 g flormelis
  • 2 tsk eddike
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 knivspids salt

Pynt

  • Masser af friske bær
  • Spiselige blomster, f.eks. roser

Sådan gør du

  1. Limecreme: Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Varm fløden op i en lille gryde til 80 grader. Hak imens den hvide chokolade fint, og kom den over i en skål. Hæld halvdelen af den varme fløde over den hakkede chokolade, og rør godt med en dejskraber, til chokoladen næsten er smeltet, og massen er skinnende blank. Tilsæt resten af den varme fløde, og rør igen.
  2. Vrid husblassen fri for vand, og kom den direkte op i chokolademassen, mens du rører igen. Passér cremen gennem en sigte ned i en ny beholder. Dæk cremen med husholdningsfilm, og lad den køle helt ned til 5 grader i køleskabet.
  3. Marengs: Pisk æggehviderne let stive på din røremaskine. En kraftig håndmikser kan også bruges. Tilføj halvdelen af flormelissen, og pisk videre i nogle minutter. Tilføj resten og pisk videre til marengsen er dejlig sej og har en lækker sprøjtefast konsistens. Tilsæt eddike og salt, og pisk endnu et par runder. Tilsæt majsstivelse og pisk igen.
  4. Krans: Tegn 1 cirkel på ca. 22 cm. i diameter med en blyant bagepapir. Brug evt. en tallerken, et grydelåg eller en kagering som skabelon.
  5. Læg bagepapiret med stregn nedad på en bageplade. Sæt evt papiret fast på bagepladen med et par smp dutter marengs under papiret. Klip et hul i en engangssprøjtepose og læg en 12 millimeter rund, glat tyl i. Kom marengsen op i posen.Sprøjt marengs på ydersiden af cirklen i dråbeformer. Sprøjt udefra og ind.
  6. Sprøjt derefter ’dråber’ på indersiden af cirklen. Sprøjt derefter det sidste marengs (i lidt mindre dråber end før) ovenpå lidt længere inde end de første. Dette er for at give kransen lidt højde.
  7. Bag kransen ved 100 grader varmluft i 1¾ - 2 timer. Lad den afkøle helt ved stuetemperatur, mens den bliver på bagemåtten eller bagepapiret.
  8. Pynt: Pisk den helt kolde creme let og luftig med en håndmikser. Riv det yderste af limeskallen på et fint citrusjern direkte ned i cremen. Læg en sigte over skålen, og pres saften ned i cremen. Vend cremen sammen med en dejskraber, til den er ensartet, og kom den op i en engangssprøjtepose. Klip et lille hul og sprøjt en ring af creme på kransens midte – pas på den ikke går alt for langt ud.
  9. Pynt fint med bær og spiselige blomster. Server den inden for et par timer.
  10. Tip: Lav evt. cremen dagen før, den skal bruges, og pisk den op med limeskal inden brug