Cremefyldte peanutbutter cookies
Cremefyldte kiks og kager kan være fyldt med spændende overraskelser, alt efter hvilken smag du vælger at tilsætte cremen. Det lille ekstra krydderi kan du bruge i både de søde kager og de salte kiks.
ca. 13 stk. sandwich
Ingredienser
- 3½ dl hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 100 g smør
- 2½ dl sukker, evt. brunt rørsukker
- 4 spsk. jordnøddesmør
- 1 æg
- 2 spsk. kærnemælk
- Flødeostecreme:
- 200 g flødeost naturel
- 4 spsk. flormelis
- 1 tsk. vaniljepulver
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
- Pisk smør, sukker, jordnøddesmør, æg og kærnemælk i en skål med en håndmikser, til det er lækkert cremet.
- Rør mel- og smørblandingen sammen til en ensartet dej. Form dejen til en tyk pølse, og skær den i 26 stykker (kagerne bliver store, men du kan også vælge at lave dem mindre, så de ikke er helt så voldsomme). Tril kugler af dejen, og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir, og lav riller med en gaffel.
- Stil pladen i ovnen på andenøverste ribbe ved 180 gr., og bag kagerne i ca. 10 min
- Rør flødeostecremen sammen, og kom en skefuld mellem 2 kager. Læg de kager, der bliver spist med det samme, sammen med cremen, og vent med resten. De er bedst nysammenlagte.