Pebernødder med citron og mandler
Bliv klar til mange gode julestunder med dejlige pebernødder.
Ca. 200 stk. pebernødder
Ingredienser
- Pebernødder med citron og mandler
- 500 g hvedemel
- 250 g smør
- 100 g brun farin
- 1 tsk hjortetakssalt
- 1/2 tsk friskkværnet hvid peber
- 1 tsk stødt muskatnød
- 2 tsk fintrevet citronskal
- 75 g mandler (hakkede)
- 1 dl vand
Sådan laver du pebernødder med citron og mandler
- Smuldr mel og smør, evt. i en foodprocessor, og bland brun farin, krydderier, revet citronskal og mandler i. Saml dejen med vand.
- Rul dejen til fingertykke pølser. Del dem i cm-store stykker.
- Rul hvert stykke til en kugle. Sæt pebernødderne på bagepapir på en bageplade.
- Bag pebernødderne i midten af en 200 grader varm ovn, til de er lysebrune, ca. 15 min. Afkøl pebernødderne på rist.
- De afkølede pebernødder opbevares i en lufttæt dåse eller beholder.
SE OGSÅ:Glutenfri pebernødder
SE OGSÅ:Klassiske pebernødder
SE OGSÅ:Louise Bruuns sunde pebernødder