Peberrodssild med æble
Intet frokostbord uden sild. Her i en variant med peberrod og æble.
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Trækketid: et døgn
- 500 g marinerede hvide sild (god kvalitet, drænet vægt)
- 1 stk. peberrod (ca. 100 g fintrevet)
- 2 æbler (gerne lidt syrlige)
- 250 g cremefraiche 18%
- salt
- 1 citron
- Tyttebærkompot:
- 200 g tyttebær (evt. fra frost)
- 3 spsk sukker
- lidt fintrevet citronskal
- salt
- Tilbehør: 2 æbler, høvlet peberrod, dild og smørristet rugbrød
- Skræl 2 æbler, skær kernehuset fra og blend æblerne med cremefraichen.
- Bland med peberrod og smag dressingen til med salt og citronsaft.
- Vend sildene i og lad det hele stå ca. 1 døgn før servering.
- Tyttebærkompot: Skyl tyttebærrene. Vend med sukker, citronskal og lidt salt. Lad det hele stå ved stuetemperatur i 1 døgn, til der dannes saft.
- Sigt saften fra og kog den til en tynd, sirupsagtig konsistens. Hæld den over bærrene og køl af.
- Ristede æbler: Skær æblerne i pæne både. Rist dem kort på en varm pande, uden fedtstof, så de bliver godt mørke, men stadig har bid indeni.
- Skræl det resterende af peberroden og skrab det i tynde spåner kort før servering.
- Anretning: „Tegn“ med dressingen en tynd streg over tallerkenen (brug f.eks. en madpose med et hul i hjørnet).
- Rul silden og stil den lodret. Fordel 3 æblebåde på tallerkenen.
- Kom tyttebærkompotten på toppen af silden. Drys med peberrod og dild. Server med smørristet rugbrød.