Penne med pesto i en fart
Man skal lave sin egen pesto - det smager meget bedre.
6
Ingredienser
- 1 bundt bredbladet persille
- 200 g smuttede mandler
- ½ dl æbleeddike
- ca. 2 dl olivenolie anden olie.
- 500 g penne
- salt
- 1 spsk olivenolie
- 200 g bacon.
Sådan laver du penne i en fart:
- Skyl og tør persillen og skær den groft. Blend den i en hurtighakker sammen med mandler og æbleeddike. Tilsæt olien lidt efter lidt. Pestoen skal ikke blendes for meget, for den skal have en lidt grov konsistens.
- Pestoen kan holde sig på køl i et skoldet glas i en uges tid. Hæld olie på overfladen, så den er dækket. Olien forsegler pestoen og giver god holdbarhed.
- Sæt en stor gryde over med vand og salt til at koge pastaen i. Når vandet koger, så tilsæt en sjat olivenolie og pasta. Kog til den er "al dente" – se hvad pakken anviser som kogetid. Steg baconen sprød i en forvarmet ovn ved 200° i 12-15 min.
- Vend de kogte penne med persillepesto og pynt med sprød bacon på toppen.
- Prøv også toast med sardiner
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/