Perlespeltsalat med hokaido og spinat
4
Ingredienser
Perlespeltsalat
- 250 g perlespelt kerner f.eks. fra Skærtofte mølle
- ½ hokaido græskar
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- saften af ½ citron
- ½-1 tsk finthakket chili
Salatdressing
- 3 spsk æbleeddike
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- 3-4 spsk ristede græskarkerner
- 1 håndfuld små spinatblade.
Sådan gør du
- Kog perlespeltkerner i vand med salt efter vejledningen på emballagen.
- De færdigkogte korn hældes ud i en skål for at dampe af.
- Kornene må ikke være varme, når de blandes med de øvrige ingredienser.
- Skræl hokaidoen og skrab kernerne ud med en ske og kassér dem.
- Skær græskaret i tern af ca. 1 cm.
- Steg græskarternene på en pande med olivenolie, til de er møre, ca. 5 min., krydr med salt, peber, citronsaft og chili.
- Kom dem på en tallerken og lad dem afkøle.
- Rør en salatdressing sammen af: æbleeddike, hvidløg, olivenolie, salt og peber.
- Bland de kogte perlespelt-kerner med græskar, dressingen, græskarkerner og spinat. Krydr evt. med lidt ekstra salt og æbleeddike.