Opskrift på pestobagt torsk med fennikelsalat

Pestobagt torsk med fennikelsalat

En superlækker, let og nem fiskeret. Varier evt. med rød pesto og server den ovnbagte torsk med lige præcis den pesto, du allerbedst kan lide.

Pestobagt torsk til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 1-2 fenikkel alt efter størrelse
  • 2 appelsiner
  • lidt ekstra jomfru olivenolie
  • 400-500 g torsk eller anden hvid, fast fisk
  • 1 lille glas basilikumpesto
  • 1 bakke små tomater, ca. 400 g
  • 2-3 stængler frisk rosmarin
  • olivenolie
  • salt og peber

Sådan laver du torsk

  1. 1. Tænd ovnen på 200 grader. Lav fenikkel-appelsinsalaten ved at snitte fennikkelen så tyndt som muligt og skær fileterne fra appelsinen, så intet hvidt er tilbage.
  2. 2. Bland begge dele og dryp med en ekstra god olivenolie og et drys friskkværnet sort peber.
  3. 3. Læg fisken i et stort ildfast fad og spred pestoen ud over. Læg tomaterne sammen med, gerne på stilke, og dryp med rigeligt olie, salt og peber.
  4. 4. Bag tomater og fisk i ovnen i 20-25 min. alt efter fiskens tykkelse, og servér med det samme med fennikel-appelsinsalaten og et godt brød til.