Pestopandekager med skinke og ost, grillet tomat og pocheret æg
Den klassiske usødede pandekagedej med pesto danner den perfekte baggrund for ost og skinke. Grillede tomater giver syrligt modspil, og et pocheret æg er dejligt til.
Total:30 minutter
Ingredienser
- Pandekager:
- 2 æg
- 2 ½ dl mælk
- 100 g hvedemel
- 25 g smeltet smør
- 1 knsp salt
- 2 spsk grøn pesto
- Fyld:
- 2 spsk olivenolie
- 300 g små hele dadeltomater – eller 300 g store, halverede tomater
- 2 spsk balsamico
- salt
- 10 skiver lufttørret eller kogt skinke
- 300 g revet ost
- 1-2 store æg, så friske som muligt
Sådan gør du;
- Begynd med pandekagedejen, og pisk æggene med mel, salt og smør.Tilsæt mælk og pesto, og lad dejen hvile en halv time på køl.
- Varm olivenolien op i en pande, og tilsæt tomaterne, når panden er godt varm. Svits tomaterne ved mediumhøj varme et par minutter, tilsæt balsamico og salt, og skru ned for varmen, mens tomaterne steger videre 3-4 min. Tag dem af varmen, og lad dem hvile.
- Tænd ovnen på 200 ˚. Bag pandekagerne på panden, du skal bruge ca. 3-4 spsk dej til hver pandekage.
- Tag de færdige pandekager, og læg et stykke skinke og lidt revet ost i hver. Fold dem til små pakker, og læg dem I et ovnfast fad med folden nedad. Varm pandekagerne i ovnen i ca 5 min., imens du pocherer æggene.
- Bring en gryde vand i kog med en smule eddike eller citronsaft, og slå hurtigt 3-4 æg i gryden, hvorefter du skruer helt ned, så vandet kun akkurat simrer. Lad æggene simre i et par min., og tag dem derefter op med en hulske. Gentag evt med 4 nye æg. Server de varme pandekager lune pocherede æg og ekstra pesto til.
- Du kan også sagtens lave spejlæg til, hvis tanken om pocherede æg gør dig nervøs.