Pie med øl, oksebryst og rodfrugter
Ingredienser
- 600-700 g oksebryst, gerne af kødkvæg
- 200 g rodselleri, skrællet vægt
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 4-5 kviste timian
- 3 dl julebryg
- salt, peber
- Desuden:
- 25 g smør
- 2½ spsk. hvedemel
- ca. 3 dl sky fra kødet
- salt, peber
- Dej:
- 50 g smør
- 150 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 1 lille æg
- Tilbehør:
- flute og blandet salat
- Læg kødet i et ovnfast fad med tætsluttende låg. Skær sellerien i 2 x 2 cm tern. Pil og skær løgene i mindre tern. Pil hvidløgsfed og hak groft. Fordel selleri, løg og hvidløg omkring kødet. Kom timian i. Hæld øl ved, og krydr med salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 160 gr. i ca. 4 timer på midterste ovnribbe. Si skyen, der er ved kødet, over i en gryde, du skal bruge ca. 3 dl, så hvis der ikke helt er det, så spæd med lidt vand. Tag grønsagerne op på en tallerken. Skær fedtlaget af kødet. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler i lidt grove stykker.
- Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør den siede væske i, og kog saucen igennem 2-3 min. under omrøring. Kom grønsager og kød i, og kog det sammen et par min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
- Smuldr smørret i hvedemel og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab i ½ time.
- Smør et ovnfast fad ca. 17 x 26 cm, eller brug en tærteform. Kom kødsaucen i. Udrul dejen til et låg, og læg den over formen. Pensl med æggehvide. Snit nogle ridser i dejen, så dampen kan slippe ud under bagningen. Bag den ca. 30 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.