Pie med øl, oksebryst og rodfrugter

Pie med øl, oksebryst og rodfrugter

Ingredienser

  • 600-700 g oksebryst, gerne af kødkvæg
  • 200 g rodselleri, skrællet vægt
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4-5 kviste timian
  • 3 dl julebryg
  • salt, peber
  • Desuden:
  • 25 g smør
  • 2½ spsk. hvedemel
  • ca. 3 dl sky fra kødet
  • salt, peber
  • Dej:
  • 50 g smør
  • 150 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 lille æg
  • Tilbehør:
  • flute og blandet salat

  1. Læg kødet i et ovnfast fad med tætsluttende låg. Skær sellerien i 2 x 2 cm tern. Pil og skær løgene i mindre tern. Pil hvidløgsfed og hak groft. Fordel selleri, løg og hvidløg omkring kødet. Kom timian i. Hæld øl ved, og krydr med salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 160 gr. i ca. 4 timer på midterste ovnribbe. Si skyen, der er ved kødet, over i en gryde, du skal bruge ca. 3 dl, så hvis der ikke helt er det, så spæd med lidt vand. Tag grønsagerne op på en tallerken. Skær fedtlaget af kødet. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler i lidt grove stykker.
  2. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør den siede væske i, og kog saucen igennem 2-3 min. under omrøring. Kom grønsager og kød i, og kog det sammen et par min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab i ½ time.
  4. Smør et ovnfast fad ca. 17 x 26 cm, eller brug en tærteform. Kom kødsaucen i. Udrul dejen til et låg, og læg den over formen. Pensl med æggehvide. Snit nogle ridser i dejen, så dampen kan slippe ud under bagningen. Bag den ca. 30 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.