Pie: Små pork pies
8
Ingredienser
- Dej
- 90 g smør
- 300 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 1 æg
- 1 ¼ dl vand
- Fyld
- 500 g svinenakke
- 200 g bacon i ét stykke
- 5 salvieblade
- ½ tsk allehånde, stødt
- ¼ tsk sort peber
- ¼ tsk groft salt
- olie til pensling
Sådan laver du pork pies
- 1. Start med at samle dejen: Smuldr smørret ud i mel og salt, og saml dejen med æg og vand. Ælt den kort igennem, og form den til en flad kugle. Pak den ind i plastikfolie, og køl dejen ned i køleskabet i 30 min.
- 2. Til fyldet hakkes 2/3 af kødet til en grov fars i en foodprocessor. Resten af kødet og baconen skæres i små tern, og blandes i farsen. Hak salvien fint, og bland det i sammen med allehånde, salt og peber.
- 3. Tænd ovnen på 180 grader. Brug en pensel til at smøre 8 muffinhuller i en muffinsplade med. Rul dejen ud til ½ cm tykkelse, og skær 8 cirkler ud på ca. 12 cm diameter samt 8 cirkler på ca. 8 cm diameter til låg. Lågene skal have huller i midten, så dampen kan slippe ud under bagning. Beklæd muffinhullerne med de store cirkler, så der er dej i overskud rundt om kanten. Tril farsen til 8 store kugler og kom hver kugle ned i de klargjorte muffinhuller.
- 4. Klem farsen på plads i hullerne, og læg låget over. Klem bund og låg sammen med fingrene – sørg for det er helt tæt. Bag dine pork pies i ovnen i 35-40 min, til farsen er gennemstegt, og dejen er gylden og sprød. Lad dem køle lidt af i formen, inden du forsigtigt lirker dem ud – evt. med hjælp fra en smal, skarp kniv. De kan spises enten lune eller kolde.