De lækreste pistacietrekanter med karamel og mørk chokolade
En både blød og sprød mundfuld, som minder lidt i smagen om en Toscatærte. Kagen består af mørdej toppet med pistaciemasse, karamel og pistacienødder.
12 personer
Total:2 timer
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Mørdej
- 200 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 100 g smør
- 1 æg
Fyld
- 200 g dessertmasse med pistacie
Pistaciekaramel
- 100 g saltede pistacienødder
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 75 g lys sirup
- ½ dl piskefløde
- 20 g hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 75 g mørk chokolade
Bund:
- Bland hvedemel med flor-melis, og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget og saml dejen. Læg dejen tildækket på køl ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en form med løs bund.
- Smør formen og fordel dejen i den smurte form. Tryk den godt op af kanten. Fyld tærten med bagepapir og tærtekugler (eller tørrede bønner) og bag dem i ca. 12 minutter. Fjern bagepapir og bønner.
- Fordel pistaciemarcipan på tærtebunden, og bag den i yderligere
- ca. 5 minutter.
Pistaciekaramel:
- Kom smør og sukker i en lille gryde, og smelt ved svag varme. Tilsæt sirup, fløde, hvedemel og kanel, og rør rundt. Lad det simre i ca. 10 minutter, til massen tykner lidt. Tilsæt pistacienødder og fordel karamelblandingen på tærten,og bag den i ca. 10 minutter.
- Afkøl kagen før den pyntes med smeltet chokolade. Skær kagen
- ud i trekanter.