Pita med hummus og lammedeller
Pitabrød er perfekte i madpakken, for du kan fylde dem med stort set alt - her har vi lavet en luksusversion med lammefrikadeller og hjemmelavet hummus.
2 personer + lager til flere dage
Total:45 minutter
Ingredienser
- Hummus:
- 1 dåse kikærter (400 g, drænet vægt 240 g)
- 1 fed hvidløg
- 2 lime
- 6-8 spsk. sesamolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. tahin (sesampasta)
- ½ dl olivenolie
- Lammedeller:
- 500 g hakket lam
- 1 skalotteløg
- 1 bundt mynte
- 1 æg
- 2 spsk. rasp
- salt og peber
- 150 g feta
- olie til stegning
- Desuden:
- 2 pitabrød
- 2 skoleagurker
- 2 tomater
- 1 avocado
Sådan laver pitabrød med lammefrikadeller
- Hæld væden fra kikærterne over i en skål.
- Pil hvidløg.
- Læg kikærterne i en minihakker med hvidløg. Pres lime, og hæld saften I blenderen sammen med 2 spsk. væde fra kikærterne og sesamolie.
- Tilsæt spidskommen, tahin og olivenolie.
- Blend det hele til en pasta. Er konsistensen for drøj, så tilsæt mere væde fra kikærterne.
- Kom hakket lammekød i en skål. Pil løg, og hak det fint. Skyl og hak 3-4 myntekviste. Kom æg, rasp, hakket løg, mynte, salt og peber i skålen.
- Skær feta i små tern, og tilsæt i farsen. Rør farsen sammen. Form farsen til lidt flade deller.
- Opvarm olie på en pande. Steg dellerne i 3-4 min. på hver side.
- Rist pitabrød. Åbn pitabrød med en kniv, og fyld dem op med hummus, tomatskiver, agurkeskiver og mynteblade.
- Halver avocado, skær den i skiver, og kom i pitabrødene. Server dellerne til.
- Tip: Hummus holder sig i en uge på køl. Dellerne holder sig i 3-4 dage på køl.