Pitaer med hummus og stegte squash

Pitaer med hummus og stegte squash

En lækker middelhavsklassiker.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    485 Kcal
  • Fedt:
    52 %
  • Protein:
    20 %
  • Kulhydrat:
    42 %

Ingredienser

  • Hummus:
  • 150 g tilberedte kikærter (dåse)
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g tahin
  • 10 g olie
  • citronsaft
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk sambal oelek
  • salt og peber
  • 200 g squash
  • 5 g olie til stegning
  • citronsaft
  • hakket mynte
  • 30 g fuldkornspitabrød
  • salat
  • evt. sumak krydderi

Sådan gør du:

  1. Kom kikærterne i en minihakker sammen med hvidløg, tahin, olie, citronsaft og krydderier.
  2. Kør det til en glat creme. Juster evt. konsistensen med lidt kogende vand, hvis den ønskes mere cremet.
  3. Skær squashen i skiver og steg dem gyldne i olie på en pande. Kom citronsaft og hakket mynte oven på de stegte squashskiver.
  4. Lun pitabrødet og fyld det med salat, de stegte squashskiver og hummus. Drys eventuelt med lidt sumak krydderi.

Tip:

Hummus kan også anvendes som dip i sandwich, på smørrebrød og på salat.