Pizza med kartofler, rygeost, timian og trøffelolie
Kartoffelpizza med et twist.
Ingredienser
- 2-3 mellemstore kartofler skåret i så tynde skiver som muligt. Det gøres nemmest ved at bruge et mandolinjern eller lignende.
- Ca. 200 g rygeost, gerne den på sødmælk
- ca 2 spsk frisk timian eller rosmarin
- 2-3 spsk trøffelolie, alternativt en olivenolie af god kvalitet
- havsalt
Sådan laver du kartoffelpizza med rygeost
- Tænd ovnen på 250˚ og skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem i en skål med koldt vand. Lad dem stå i ca. 15 min., inden du med hænderne nede i vandet forsigtigt gnider stivelsen ud af dem. Når vandet begynder at blive uklart er stivelsen ude. Lad skiverne tørre på et viskestykke, og forbered imens resten af pizzaen.
- Spred rygeosten ud over pizzabunden, fordel kartoflerne udover i et tæt mønster. Drys med frisk rosmarin eller timian og havsalt og frisk peber. Bag pizzaen i ca. 10 min. i en meget varm ovn, dryp med trøffelolie efter endt bagning og server med det samme.
- Få opskriften på den bedste pizzadej
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter