Quinoa, bagte tomater og mynte
Salat med smæk på smagen, og som går godt med et stykke stegt eller bagt fisk.
4 personer
Ingredienser
- 500 g små tomater
- salt og peber
- 1 spsk olivenolie
- 2 dl hvid quinoa
- 2 rødløg
- 2 spsk mandler eller mandelflager
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld mynte
- Dressing:
- 1 spsk olivenolie
- saft fra ½ citron
- salt og peber
Sådan gør du:
- Halver tomaterne, og læg dem i et ildfast fad. Krydr med salat og peber, og fordel en smule olie på tomaterne. Bag dem ved 125 grader varmluft i ca. 1 time.
- Skyl og kog quinoa efter anvisning på pakken. Hak rødløg, mandler og krydderurter fint, og vend det rundt i den afkølede quinoa sammen med de bagte tomater. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen, og fordel dressingen over salaten. Smag til inden servering.
- Tip! Det kan godt betale sig at lave en stor portion af de bagte tomater. De er gode både i salater, sandwich eller som tilbehør til en god bøf.
- Energi pr. person: 245 kcal, fedt 30%, protein 12%, kulhydrat 58%