Sund salat

Quinoa med gedeost

DITTE OM SALATEN: Den kan sagtens spises som en mættende frokost, men passer også rigtig godt til grillbordet − når den tid kommer.

4

Quinoa med gedeost

  • 2 dl hvid quinoa
  • 2 gulerødder
  • 100 g fast gedeost
  • 2 skiver rugbrød
  • 1 spsk neutral olie
  • 1 bdt. brøndkarse
  • DRESSING:
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 2 tsk flydende honning
  • salt og peber

Sådan laver du quinoa med gedeost

  1. Skyl quinoaen grundigt og kog den i rigeligt, letsaltet vand i ca.  15-20 minutter. Quinoa er færdigkogt, når de små korn er blevet gennemsigtige. Si vandet fra og lad quinoaen køle af. Skær gulerødderne i lange strimler med en  kartoffelskræller og skær gedeosten i tern. Skær rugbrødsskiverne ud i små tern og rist dem sprøde på en varm pande i en smule olie. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend den rundt med quinoa, gulerødderne og brøndkarse.  Kom til sidst rugbrødstern og gedeost på.