Quinoa med grillede peberfrugter
Fantastisk salat opskrift
Quinoa med grillede peberfrugter
- 2 dl quinoa
- Salt
- 3 røde peberfrugter
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk flydende honning
- 50 g ristede mandler, grofthakkede
- 2 spsk frisk plukket oregano
- Salt og peber
Sådan gør du:
- TIP! Salaten kan laves med bulgur eller couscous, hvis du ikke kan få quinoa. Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på posen i letsaltet vand. Dræn og lad quinoaen dryppe godt af.
- Peberfrugterne grilles i ovnen ved højeste temperatur. Hold øje med dem og vend dem jævnligt, så de får sorte pletter over det hele. Tag dem ud og kom dem i en frysepose og luk posen tæt. Lad peberfrugterne køle af i posen. Åbn posen og pil skrællen af peberfrugterne. Flæk dem og skrab kernerne ud. Skær peberfrugterne i strimler.
- Bland en dressing af ingredienserne og vend den i quinoaen sammen med mandler, peberfrugt og oregano.
- OBS! Quinoa er glutenfri og indeholder dobbelt så meget protein som f.eks. ris.