Opskrifter med quinoa

Quinoadeller med salat med korn og majs

Jeg er vild med deller af grønne sager. Eller som her quinoa og sorte bønner. Brug dem i wraps, pita, burger eller som her i en lækker, fyldig salat.

Hovedret til 3-4

Ingredienser

  • 1 dl perlerug
  • Deller:
  • 1 dl mørk quinoa
  • 200 g sorte bønner, kogte
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 dl parmesan, revet
  • 1 håndfuld persille
  • ½-1 tsk chiliflager
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 stort æg
  • salt
  • olivenolie
  • Dressing:
  • 2 spsk flydende honning
  • ¼ dl citronsaft
  • ¼ dl olivenolie
  • Salat:
  • 2 majskolber
  • 1 rødløg
  • 1-2 bananskalotteløg
  • eller rødløg
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Skyl perlerugen, og kog den mør i usaltet vand, cirka 15 minutter. Salt den, og dræn overskyd-ende vand fra.
  2. Deller:
  3. Kog quinoaen mør i usaltet vand, ca. 15 minutter. Dryp den godt af. Blend quinoa, bønner, hvidløg, løg, parmesan, persille, chili og oregano i en foodprocessor til en tyk masse. Tilsæt æg og salt, og blend kort. Form massen til små, flade deller, og steg dem i olivenolie på en varm pande. Det er vigtigt, at din olie er varm, og at dine deller ikke er for store.
  4. Steg i 2-3 minutter på hver side.
  5. Dressing:
  6. Rør honning med citronsaft og olivenolie.
  7. Salat:
  8. Pil majskolberne, og damp dem kort i kogende, saltet vand – ca. 2 minutter. Skær kerner af kolben. Snit løgene i både, og pluk salaten. Vend salaten med perlebyg og dressing, og anret toppet med løg, majs, deller og brud af fetaost. Server straks.
PRØV OGSÅ: Grøn fuldkornsrisotto