Quinoasalat med gedeost
Ditte om salaten: Den kan sagtens spises som en mættende frokost, men passer også rigtig godt til grillbordet.
4
Quinoasalat med gedeost
- 2 dl hvid quinoa
- 2 gulerødder
- 100 g fast gedeost
- 2 skiver rugbrød
- 1 spsk neutral olie
- 1 bdt. brøndkarse
- DRESSING:
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk æblecidereddike
- 2 tsk flydende honning
- salt og peber
Sådan gør du:
- Skyl quinoaen grundigt og kog den i rigeligt, letsaltet vand i ca. 15-20 minutter. Quinoa er færdigkogt, når de små korn er blevet gennemsigtige. Si vandet fra og lad quinoaen køle af. Skær gulerødderne i lange strimler med en kartoffelskræller og skær gedeosten i tern. Skær rugbrødsskiverne ud i små tern og rist dem sprøde på en varm pande i en smule olie. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend den rundt med quinoa, gulerødder og brøndkarse. Kom til sidst rugbrødstern og gedeost på.
- Opskriften er fra bogen „Salater fra The Food Club”