Qunioa-banan- kakao-muffins
Chokolademuffins i en sundere udgave og uden mælk og gluten. Og smagen, den holder selvfølgelig.
20-24 muffins
Ingredienser
- 60 g kokosolie + lidt ekstra til at smøre formen
- 135 g xylitol
- 4 æg
- 1 banan
- 100 g quinoamel + lidt ekstra til formen
- 50 g rent kakaopulver
- et lille drys vaniljepulver
- en meget lille knivspids havsalt
Sådan gør du:
- Smelt kokosolien, og afkøl den til fingertemperatur (men den må ikke begynde at størkne).
- Pisk xylitol, æg og banan sammen til en luftig masse. Det tager ca. 5 minutter med en elpisker med fuld fart på. Smør en tærteform på ca. 25 cm i diameter med lidt kokosolie, og drys en smule mel i, så hele bunden er ”støvet”, og lagkagebunden ikke hænger fast, når den er bagt.
- Rør quinoamel, kakao, vaniljepulver og havsalt sammen. Vend forsigtigt blandingen i ægge-xylitolmassen ad tre omgange. Vend så kokosolien i dejen. Sørg for, at dejen er rørt godt sammen, men vær lidt forsigtig og rør ikke alt for længe, for så går noget af luften ud af ægge-xylitolmassen.
- Kom dejen i 20-24 små muffinsforme smurt med lidt kokosolie. Bag muffinserne i en 175 grader varm ovn i 15-20 minutter, eller til de er færdige.
- Køkkentip: Prøv at komme fintrevet skræl af 1 økologisk appelsin i dejen; det skal piskes i ægge-xylitolmassen. Xylitol kan erstattes med erythritol. Lidt finthakkede nødder i dejen er heller ikke nogen dårlig ide.
- Sundhedsfif: Quinoamel er rigt på protein og indeholder også gode mængder fibre. Kombinationen af protein, fibre samt den bitre kakao og det faktum, at der ikke er tilsat sukker, gør, at dit blodsukker ikke bliver forulempet af disse muffins.
- Tilberedningstid: 40-45 minutter.
- Holdbarhed: Muffinserne holder 3-4 dage i en lukket kagedåse e.l.
- Anvendelse: Som dessert, som en lille snack i hverdagen.
- Opskriften er fra Oscar Umahros kogebog 'Slip slikket', der indeholder gode råd og masser af opskrifter på søde sunde sager.