Rabarbermarmelade med vanilje og citron
Nu er der friske rabarber, så det er tid til at lave rabarbermarmelade.
1 stort glas rabarbermarmelade
Total:20 minutter
Rabarbermarmelade med vanilje og citron
- 400 g rabarber
- 175 g rørsukker
- 1 dl vand
- 1 vaniljestang, flækket
- ½ tsk revet citronskal
Sådan laver du rabarbermarmelade med vanilje og citron
- 1. Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og en flækket vaniljestang.
- 2. Bring det til kogepunktet, og lad det simre uden låg til kompotkonsistens er opnået, og krydr med revet citronskal.
- 3. Hæld marmeladen på glas, og opbevar i køleskabet. Du behøver ikke at bruge konserveringsmidler, hvis du spiser det glas, du åbner, inden for et par uger. Hæld derfor marmeladen i små glas.
7 skønne opskrifter med rabarber
-
Friterede hyldeblomster med rom, rabarber og honning
-
Spidskålswrap med sommergrønt, gris og spicy rabarbersalsa
-
Hornfisk med nye kartofler, spinat, hyld og rabarber
-
Hyldeblomst-rabarberkage
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Rabarber-hyldeblomstsyltetøj
-
Rabarber-hyldeblomstsaft