Rabarbermazarintærter
Små, saftige tærter med den fineste forening af sød mazarinmasse og syrlige rabarberstængler.
6 personer (3 tærter hver til 2 personer)
Ingredienser
- Af Maja Ambeck Vase
- Mørdej:
- 150 g mel
- 50 g flormelis
- 75 g smør, koldt
- ½ æg
- Mazarin:
- 150 g marcipan
- 75 g sukker
- 50 g smør, blødt
- 1 æg
- 1 spsk amaretto
- (mandellikør) – kan udelades
- Rabarber:
- 1-2 rabarberstængler
- 3-4 spsk sukker
- Pynt:
- 1 spsk flormelis
Sådan gør du
- Mørdej: Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri. Saml dejen med ægget. Vær grundig, men hurtig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl en halv time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd tre mindre tærteforme (ca. 10 cm i diameter) med den.
- Mazarin: Riv marcipan groft, og kom alle ingredienserne i en skål. Pisk massen let og luftig. Fordel den i de tre tærtebunde.
- Rabarber: Skær rabarber i små stykker, og vend dem i sukker. Placer dem oven på mazarinmassen i cirkler (eller mere tilfældigt). Bag tærterne i ca. 25 minutter ved 175 grader. Hold øje med dem til sidst.
- Pynt: Drys tærterne med flormelis lige inden servering.
- Tip: De små tærteforme kan bl.a. købes hos Kunst og Køkkentøj, men kan også erstattes af én stor tærteform (ca. 20 cm i diameter).