dessert med rabarber

Rabarbersuppe med vaniljeis

Kold rabarbersuppe er en dejlig dessert. Brug sæsonens spæde rabarber til en sød suppe smagt til med mynte. Suppen serveres med knuste kammerjunkere og lidt flødeskum.

4 personer

Ingredienser

Rabarbersuppe:

  • 800 g rensede rabarber
  • korn af 1 stang vanilje
  • 225 g sukker
  • 1 liter vand

Tilbehør:

  • 2 ½ dl piskefløde
  • 100 g kammerjunker
  • frisk mynte til pynt

Sådan gør du:

  1. Skær rabarberne i små stykker.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  3. Kom rabarber, vaniljesukker, sukker og vand i en gryde sammen med vaniljestang, og kog rabarberne ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen, og si rabarberne fra. Afkøl suppen.
  4. Pisk fløden til skum. Server suppen med flødeskum, knuste kammerjunkere og mynte.