Rabarbersuppe med vaniljeis
Kold rabarbersuppe er en dejlig dessert. Brug sæsonens spæde rabarber til en sød suppe smagt til med mynte. Suppen serveres med knuste kammerjunkere og lidt flødeskum.
4 personer
Ingredienser
Rabarbersuppe:
- 800 g rensede rabarber
- korn af 1 stang vanilje
- 225 g sukker
- 1 liter vand
Tilbehør:
- 2 ½ dl piskefløde
- 100 g kammerjunker
- frisk mynte til pynt
Sådan gør du:
- Skær rabarberne i små stykker.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
- Kom rabarber, vaniljesukker, sukker og vand i en gryde sammen med vaniljestang, og kog rabarberne ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen, og si rabarberne fra. Afkøl suppen.
- Pisk fløden til skum. Server suppen med flødeskum, knuste kammerjunkere og mynte.