Rabarbertærte med mandler

Rabarbertærte med mandler

Kombinationen af noget sødt, syrligt, sprødt og cremet findes i denne lækre rabarbertærte. Den er velegnet til en kop te eller kaffe, men kan også serveres som dessert med vanilje- eller jordbæris.

Rabarbertærte med mandler til 10 personer

Total:1 time 55 minutter

Ingredienser

  • Rabarbertærte med mandler
  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hviletid: mindst 30 min.
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Tærtedej:
  • 200 g smør (små stykker)
  • 275 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 lille æg
  • evt. 2-3 tsk vand (koldt)
  • Fyld:
  • 250 g rababerstilke (uden blade)
  • Mandelfyld:
  • 75 g mandler (usmuttede, finthakkede)
  • 150 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 200 g smør (blødt)
  • 4 æg (sammenpiskede)
  • 40 g kartoffelmel
  • Tilbehør:
  • Evt. flødeskum eller is

Sådan laver du rabarbertærte med mandler

  1. Tærtedej:  Smuldr smør i melet, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker. Saml dejen med ægget og evt. lidt vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 min. Den er lettest at rulle ud afkølet, men ikke helt kold.
  2. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter). Tryk siderne godt til kanterne og prik bunden med en gaffel.
  3. Forvarm ovnen til 225 grader og sæt tærten i ovnen. Skru ned til 200 grader og bag ca. 15 min. 
  4. Fyld: Rør mandelfyldet sammen af mandler, sukker, kornene af vaniljestangen, smør, æg og kartoffelmel.
  5. Kom fyldet i den forbagte tærteform og læg stykker af rabarber ovenpå.
  6. Bag tærten ved 175 grader, til fyldet er stivnet (ca. 30 min.).
  7. Servér friskbagt evt. med flødeskum eller is.

4 gode grunde til at rabarbertærte er den perfekte sommer-dessert

  1. Smagen af de sprøde, søde, røde rabarber er indbegrebet af dansk sommer
  2. En rabarbertærte smager vidunderligt med en god klat vaniljeis til.
  3. Tærten med rabarber er nem at transportere og kan sagtens tages med i en picnickurv, og nydes ude i det fri.
  4. Rabarbertærten er nem at lave og kan sagtens bages dagen inden den skal spises eller tages med i sommerhuset og nydes på terrassen