Regnbuecheesecake

Festlig regnbuecheesecake

Foråret kalder på festlige og lækre kager! Denne kage ligner en regnbueis, men det er faktisk en lækker cheesecake med mørk chokolade, hvid chokolade og jordbær. Her får du opskriften på den lækre cheesecake i 3 flotte lag.

1 kage/12-14 stykker

Total:7 timer 20 minutter

Arbejdstid:7 timer

Ingredienser

  • Browniebund:
  • 125 g mørk chokolade
  • 125 g smør
  • 2 æg
  • 125 g rørsukker
  • (eller alm. sukker)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • Hvid chokoladecreme:
  • 150 g hvid chokolade
  • 2 blade husblas
  • 1 økologisk lime
  • 1 stang vanilje
  • 50 g sukker
  • 200 g flødeost naturel
  • 1 dl piskefløde
  • Jordbærcreme:
  • 250 g jordbær (friske eller
  • frosne)
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 blade husblas
  • 200 g flødeost naturel
  • 1½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • friske jordbær
  • (eller jordbærpuré - se tip)

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader. For en rugbrødform med lige sider (ca. 10x10x30) med bagepapir.
  2. Browniebund: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
  3. Pisk æggene sammen, tilsæt rørsukker og vanilje, og pisk det godt igennem. Vend det smeltede chokolade/smør i æggene. Vend sigtet mel og salt i dejen, og hæld den i formen.
  4. Bag kagen midt i ovnen i 18-20 min., til den er tør i overfladen. Afkøl i formen i 30 min. Vend kagen ud af formen, rengør formen, og for den med plastfilm. Læg kagen i formen, og sæt den i køleskab.
  5. Hvid chokoladecreme: Hak hvid chokolade groft, og smelt det i en skål over vandbad. Læg husblassen i koldt vand. Vask limefrugten, riv skallen, og pres saften. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.
  6. Pisk flødeost og vaniljesukkeret cremet. Rør limeskal og den smeltede, hvide chokolade i.
  7. Knug vandet af husblassen, og smelt den sammen med limesaft ved meget svag varme. Rør lidt af ostecremen i husblassen, og rør så det hele tilbage i cremen.
  8. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i cremen. Hæld cremen over browniebunden, og sæt den i køleskab i et par timer.
  9. Jordbærcreme: Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Kog dem med sukker og citronsaft i 2-3 min. Blend dem til puré.
  10. Udblød husblassen i koldt vand i 5 min. Knug vandet af den, smelt den i den lune jordbærpuré, og si puréen.
  11. Pisk flødeosten cremet, og pisk jordbærpuréen i lidt ad gangen.
  12. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i cremen. Hæld jordbærcremen over den stivnede hvide creme i formen, glat overfladen med en palet, og dæk formen med film. Sæt kagen i køleskabet i mindst 3 timer.
  13. Tag kagen ud af formen ved hjælp af plastfilmen. Skær den i tykke skiver, og servér med friske jordbær.

Tip:

Du kan også servere kagen med en frisk jordbærpuré. Lav den som i opskriften, men uden husblas.