Rejemadder med hjemmerørt mayonnaise
Der er mere mayonnaise, end du kan spise på to madder. Gem den i op til 3 dage i køleskab. Mayonnaise kan man altid bruge.
2 flotte madder
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- Mayonnaise:
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk salt
- 1 æggeblomme
- 1 dl olie, f.eks. vindruekerneolie
- evt. mere salt, eddike, dijonsennep
- Rejemadder:
- 200 g gode rejer
- 2 skiver rugbrød
- 2 æg, kogte
- microspirer, dild og kørvel
- evt. strimler af asparges
Sådan gør du
- Mayonnaise: Pisk sennep, eddike, salt og æggeblomme sammen. Pisk olien i langsomt, til en tyk mayonnaise.
- Servering: Arranger pillede rejer på skiver af rugbrød, top med halve æg og mayonnaise og bunker af krydderurter.
- TIP: Du kan sagtens piske sådan en lille portion mayo i hånden. Så pak bare røremaskiner og elpiskere væk.