Rejemadder

Rejemadder med hjemmerørt mayonnaise

Der er mere mayonnaise, end du kan spise på to madder. Gem den i op til 3 dage i køleskab. Mayonnaise kan man altid bruge.

2 flotte madder

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • Mayonnaise:
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk salt
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl olie, f.eks. ­vindruekerneolie
  • evt. mere salt, eddike, ­dijonsennep
  • Rejemadder:
  • 200 g gode rejer
  • 2 skiver rugbrød
  • 2 æg, kogte
  • microspirer, dild og kørvel
  • evt. strimler af asparges

Sådan gør du

  1. Mayonnaise: Pisk sennep, eddike, salt og æggeblomme sammen. Pisk olien i langsomt, til en tyk mayonnaise.
  2. Servering: Arranger pillede rejer på skiver af rugbrød, top med ­halve æg og mayonnaise og ­bunker af ­krydderurter.
  3. TIP: Du kan sagtens ­piske sådan en lille ­portion mayo i hånden. Så pak bare røremaskiner og elpiskere væk.