Rensdyr opskrift med jordskokker

Rensdyr med jordskokker, brombær og reven peberrod

4

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 4 løg, halverede
  • 250 g skrællet jordskokker i tern
  • 400 g rensdyr skåret i strimler (kan erstattes af andet kød, f.eks. kalv)
  • 100 g rosenkål, delt i blade
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ l hønsebouillon
  • 2 enebær
  • 4 laurbærblade
  • et par grene frisk timian
  • 1 spsk reven peberrod
  • 1 lille håndfuld brombær
  • en håndfuld ærtespirer.

Sådan gør du

  1. Kom løgene på en stegepande uden fedtstof og brænd dem. Kom dem i det øverste fad med huller.
  2. Drys med lidt sukker og dryp med olivenolie. I næste etage med huller kommer du skrællede jordskokker i tern vendt med olie og kapers.
  3. I nederste fad kommer du strimler af rensdyr, som du overhælder med kogende hønsebouillon, enebær, laurbærblade og et par grene frisk timian.
  4. Kom fadene i en 210 grader forvarmet ovn i 35-40 min. Lige inden servering tilsætter du rosenkålbladene i fadet med rensdyr, som bager med i 5 min.
  5. Pynt fadet med de brændte løg med brombær og reven peberrod og evt. med ærtespirer.