Ribbensteg med æbler og jordskokker

Ribbensteg med æbler og jordskokker

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time.
  • Koge/stegetid: 1 time og 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1½-2 kg ribbenssteg med ridset svær
  • 1 tsk groft salt
  • 2+1 spsk friske timianblade
  • 1 kg spiseæbler
  • 1 løg
  • 1 kg jordskokker
  • ½ spsk olivenolie
  • majsstivelse eller sovsejævner
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • kogte kartofler og sovs

  1. Tjek, at sværen er ridset korrekt, helt ned til kødet – også ude i siderne. Gnid salt og timian ned mellem sværene og læg stegen på en rist over en bradepande. Læg 1 æble og 1 løg skåret i kvarter i bradepanden og hæld ¾-1 liter vand ved. Sæt det hele i ovnen, tænd på 200 grader og lad det stege 5 kvarter. Tilsæt mere vand, hvis bradepanden koger tør.
  2. Skræl jordskokkerne og skær dem i grove stykker. Vask eller skræl æblerne og skær dem i kvarter uden kernehus. Vend æbler og jordskokker med olivenolie, timianblade, salt og peber.
  3. Løft risten af bradepanden og si fonden over i en gryde (pres evt. æble og løg gennem sigten). Bred æbler og jordskokker ud i bradepanden, sæt risten med stegen oven på igen og sæt det i ovnen ca. 20 min. – til sværen er sprød og grønsagerne møre.
  4. Jævn sovsen og smag til med salt og peber. Skær stegen i skiver og anret med æbler og jordskokker. Giv kogte kartofler og sovs til.