Ribbensteg med æbler og jordskokker
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time.
- Koge/stegetid: 1 time og 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1½-2 kg ribbenssteg med ridset svær
- 1 tsk groft salt
- 2+1 spsk friske timianblade
- 1 kg spiseæbler
- 1 løg
- 1 kg jordskokker
- ½ spsk olivenolie
- majsstivelse eller sovsejævner
- salt og peber
- Tilbehør:
- kogte kartofler og sovs
- Tjek, at sværen er ridset korrekt, helt ned til kødet – også ude i siderne. Gnid salt og timian ned mellem sværene og læg stegen på en rist over en bradepande. Læg 1 æble og 1 løg skåret i kvarter i bradepanden og hæld ¾-1 liter vand ved. Sæt det hele i ovnen, tænd på 200 grader og lad det stege 5 kvarter. Tilsæt mere vand, hvis bradepanden koger tør.
- Skræl jordskokkerne og skær dem i grove stykker. Vask eller skræl æblerne og skær dem i kvarter uden kernehus. Vend æbler og jordskokker med olivenolie, timianblade, salt og peber.
- Løft risten af bradepanden og si fonden over i en gryde (pres evt. æble og løg gennem sigten). Bred æbler og jordskokker ud i bradepanden, sæt risten med stegen oven på igen og sæt det i ovnen ca. 20 min. – til sværen er sprød og grønsagerne møre.
- Jævn sovsen og smag til med salt og peber. Skær stegen i skiver og anret med æbler og jordskokker. Giv kogte kartofler og sovs til.