Ribs cheesecake
8
Ingredienser
- Bund:
- 60 g brun farin
- 170 g knust digestive
- 125 g blødt smør.
- Fyld:
- 4 pk Philadelphia-light eller 800 g flødeost
- 200 g sukker
- 5 små blade husblas
- 2 dl piskefløde
- 300 g friske ribs.
Sådan gør du
- Bland brunfarin og de knuste digestive, rør citronskal og derefter smør i. Bland det til en fast masse, tryk denne dej ned i en letsmurt springform, diam. 24 cm, husk også at smøre siderne. Bag bunden ved 160 grader i 10 minutter, eller indtil den er gylden. Stil den derefter til afkøling.
- Rør flødeost og sukker sammen med en elpisker.
- Udvand husblas i lidt koldt vand, varm fløden op, den skal ikke koge, pisk den opblødte husblas ud i fløden. Lad den køle lidt, inden den piskes i flødeosten. Når massen er pisket godt igennem, vendes ribsene i, og ostemassen kommes i formen med den bagte dej. Pak kagen godt ind i film, og lad det stå et døgn i køleskabet inden servering.