Risalamande med citrus & Grand Marnier
Til jul hører risalamande, og hvorfor ikke prøve en ny opskrift med citrussauce og Grand Marnier på toppen? Her får du opskriften på en let og lækker risalamande med en anderledes og frisk topping:
6-8 personer
Total:1 time 25 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: ca. 55 min.
- Afkøling: ca. 2 timer
- Risengrød:
- 225 g risengryn
- 2 dl vand
- 1 knivspids salt
- 1¼ l mælk
- et godt drys sukker
- ca. 100 g flormelis
- Fyld:
- ½ l piskefløde
- 1 stang vanilje
- 1 citron (alternativt ½ tsk. fintrevet citronskal og ca. 2 spsk. citronsaft)
- 1 lime (eller ½ tsk. fintrevet limeskal og ca. 1 spsk. limesaft)
- 100 g mandelsplitter (eller mandler)
- evt. 1 hel mandel
- Drys:
- fintrevet lime- og appelsinskal
- 2 spsk. mandelsplitter
- Citrussovs:
- 3-4 appelsiner (eller 3 dl appelsinjuice)
- 1 spsk. majsstivelse
- ca. 1 dl Grand Marnier
Sådan laver du risalamande med citrus & Grand Marnier
- Kog vand og grødris i10 min. i en tykbundet gryde. Tilsæt salt og mælk, og bring det i kog.
- Rør jævnligt over hele bunden af gryden. Kog grøden færdig i ca. 45 min.
- Drys grøden med sukker på overfladen, og lad den blive kold.
- Tilsæt flormelis.
- Pisk fløden med kornene fra vaniljestangen til skum. Tilsæt citron- og limeskal.
- Vend det i den helt kolde risengrød med mandelsplitter − helst lige inden servering.
- Smag til med citron- og limesaft og flormelis. Kom evt. en hel mandel i risalamanden til vinderen af mandelgaven.
- Drys risalamanden med appelsin- og limeskal og mandelsplitter lige før servering.
- Citrussovs: Pisk appelsinjuice sammen med majsstivelse i en gryde. Kog i ca. 4 min. under omrøring. Pisk Grand Marnier i.
- Servér risalamande med citrussovs. Lav evt. en marcipangris til mandelgave.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
Julens klassiske opskrifter
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Flæskesteg med sprød svær, sauce og hvide og brune kartofler
-
Confit de canard
-
Andesteg med det hele – syltet rødkål, sauce og kartofler
-
Andesteg med timiansky
-
Andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble
-
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
-
Julesauce med gastrik
-
Nemme brunede kartofler, der ikke brænder på
-
Klassisk risengrød med kanelsukker
-
Risalamande og kirsebærsauce
-
Julefrokost: Få de lækre og klassiske opskrifter