Sukkerfri risalamande med kirsebærsovs
Risalamande til diabetikere - skøn opskrift på sukkerfri risalamande, som alle kan nyde juleaften.
(4 personer)
Ingredienser
- Risalamande:
- ¾ dl (ca. 50 g) grødris
- 1 dl vand
- 4 dl letmælk
- ½ flækket vaniljestang
- 10 mandler (ca. 10 g)
- sødemiddel
- 1 dl piskefløde
- Kirsebærsovs:
- 2 dl syltede kirsebær og saft uden sukker
- ½ spsk kartoffelmel
- 1 dl vand
- sødemiddel (svarende til ca. 20 g sukker)
Sådan laver du sukkerfri risalamande
- Kog ¾ dl grødris (ca. 50 g), 1 dl vand, 4 dl letmælk og ½ flækket vaniljestang til grød ved svag varme ca. 40 min.
- Lad grøden blive kold og tag vaniljestangen op.
- Skold, smut og hak 10 mandler (ca. 10 g) og bland dem i den kolde grød. Smag til med sødemiddel.
- Pisk 1 dl piskefløde til skum og vend det i grøden. Tilsæt evt. 1 hel smuttet mandel.
- Stil desserten koldt til serveringen. Giv kirsebærsovs til.
- Kirsebærsovs: Bring 2 dl syltede kirsebær og saft uden tilsat sukker i kog.
- Rør ½ spsk kartoffelmel ud i 1 dl vand. Tag de kogende kirsebær fra varmen og rør kartoffelmelsjævningen i. Smag til med sødemiddel (svarende til ca. 20 g sukker).