Opskrift på risnudelsalat med peanuts, and og hellig basilikum

Risnudelsalat med peanuts, and og hellig basilikum

En salat, der har det hele. Stærk, sød, sprød og fyldig.

1

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 berberi-andebryst
  • salt
  • 250 g risnudler
  • 1 rødløg
  • ½ agurk
  • 150 g sugarsnap ærter
  • 1 stor håndfuld mynteblade
  • 1 chili
  • 1 håndfuld saltede, ristede peanuts
  • 1 portion Nuoc Cham (se Wonton opskrift)

Sådan laver du risnudelsalat:

  1. 1. Rids fedtet på andebrystet og gnid det med salt. Varm en pande op og kom brystet på med fedtet nedad. Steg ved middel varme i 10 min. Vend så brystet og steg det 10 min ved svag varme. Tag kødet af panden og lad det trække i 5-10 min, inden det skæres i tynde skiver.
  2. 2. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og skyl dem grundig i koldt vand, så stivelsen skylles væk.
  3. 3. Skær løg i tynde strimler, agurken i smalle både og del evt. ærterne i mindre stykker. Vend grøntsagerne sammen med nudlerne . Hak chilien og kom den i.
  4. 4. Vend salaten med Nuoc Cham dip. Servér andebrystet med et drys peanuts.
  5. Prøv også wontons med nuoc cham

Tip

Du kan købe risnudler i mange forskellige tykkelser. Nogle er helt tynde som engelhårspasta, andre er lige så brede som papardelle. Gå i en asiatisk specialkøbmand for at finde det bedste udvalg.