Risotto med mozarella, tomater og basilikumsolie
En mild og cremet risotto, som smager skønt serveret med den kraftige basilikumolie.
Risotto med mozarella, tomater og basilikumsolie til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- Ca. 1,2 liter god kyllinge- eller grøntsagsfond
- 100 g smør
- 1 stort skalotteløg eller 2 mindre, finthakket
- 400 g risottoris
- 1,5 dl tør hvidvin
- 250 g mozarella
- 250 g semidried tomater skåret i halve
- 1 bundt frisk basilikum, ca 25 g
- 3 spsk god olivenolie
Sådan laver du risotto
- Anbring fonden i en gryde over lavt blus, så den holder sig varm. Blend basilikum og olivenolie i en blender, indtil konsistenen er blød og cremet. Sæt til side.
- Smelt halvdelen af smørret i en tykbundet gryde eller pande, og svits skalotteløgene heri til de bløde, let gyldne og gennemsigtige, men ej brune. Tilsæt nu risene og vend dem godt rundt i løgene, før vinen hældes på. Skru op for varmen og lad vinen koge næsten ind.
- Tilsæt nu de bløde semidried tomater, og et par spiseskefulde fond ad gangen, mens du rører forsigtigt rundt. Kom først en ny skefuld fond over til den forrige skefuld er helt absorberet i risene.Bliv ved med at tilsætte fond, indtil risene er blevet møre og blanke, men stadig har et let bid.
- Smag risottoen til med salt og friskkværnet peber, og tilsæt resten af smørret og et par skefulde fond. Vend til sidst mozarellaen i og lad risottoen stå under låg et par minutter. Anret med basilikumolie over og servér.
- Se også opskrift på Risotto med mynte, ærter og asparges.