Nem risotto med porre og asparges
Lækker opskrift på nem risotto med porre og asparges. Server nybagt brød til, og du er i himlen.
2 portioner
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1 løg i mellemstørrelse
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 180 g risottoris
- 1 glas hvidvin
- ¾ l grøntsagsbouillon
- 1 porre
- 5-6 asparges
- 1 stor håndfuld østershatte
- 2 spsk. reven parmesan
Sådan laver du nem risotto
- 1. Hak løg og hvidløg, og svits dem i olie i en tykbundet gryde, til løgene er klare. Tilsæt risene, og svits dem med et øjeblik.
- 2. Hæld hvidvin i gryden, og lad den koge ind. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen, mens risene suger væde til sig, og rør undervejs. Lad nu risene simre under låg ca. 20 minutter, indtil de er tilpas møre.
- 3.Rør i risene indimellem, og tilsæt ekstra væde, hvis risene sætter sig i bunden af gryden.
- 4. Skær aspargesene i mundrette stykker, og striml porrerne. Lad begge dele koge med de sidste 5 minutter. Konsistensen på risottoen skal være som tyk suppe.
- 5. Riv østershattene i strimler, og svits dem i lidt smør, til de er let gyldne. Drys østershatte og parmesan over risottoen.