Rispapirruller med rejer
Rispapirrullerne kommer oprindeligt fra Vietnam, hvor man fylder dem med alverdens ting. Kun fantasien sætter grænser. TIP: Du kan også fylde dine ruller med stegt kylling, mango eller skiver af rødstegt bøf.
Ingredienser
- 250 g forkogte rejer
- 4 spsk. sojasauce
- ½ romainesalat
- 1 potte koriander
- ½ agurk
- 10 radiser
- 2 forårsløg
- 2 gulerødder
- 12 store stykker rispapir
- 3 spsk. hakkede peanuts
- 100 g spirer
Tilbehør:
- limebåde
- soja
- sød chilisauce
Sådan gør du:
- Afdryp rejerne, og hak dem groft. Dryp med sojasauce.
- Snit salaten. Hak korianderen groft. Skær agurken og radiserne i små tern. Snit forårsløgene fint. Riv gulerødderne.
- Læg rispapir - ét ad gangen - i koldt vand i meget kort tid, til de er bløde.
- Læg udblødt rispapir på et skærebræt. Fordel salat, korianderblade, agurk, forårsløg, radiser, gulerødder, peanuts, spirer og rejer på rispapirstykkerne. Fold siderne indover, og rul det lidt stramt sammen.
- Skær hver rulle i 2 stykker lige før servering. Server med limebåde, sojasauce og sød chilisauce til.