sommerruller med rejer

Rispapirruller med rejer

Rispapirrullerne kommer oprindeligt fra Vietnam, hvor man fylder dem med alverdens ting. Kun fantasien sætter grænser. TIP: Du kan også fylde dine ruller med stegt kylling, mango eller skiver af rødstegt bøf.

Ingredienser

  • 250 g forkogte rejer
  • 4 spsk. sojasauce
  • ½ romainesalat
  • 1 potte koriander
  • ½ agurk
  • 10 radiser
  • 2 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 12 store stykker rispapir
  • 3 spsk. hakkede peanuts
  • 100 g spirer

Tilbehør:

  • limebåde
  • soja
  • sød chilisauce

Sådan gør du:

  1. Afdryp rejerne, og hak dem groft. Dryp med sojasauce.
  2. Snit salaten. Hak korianderen groft. Skær agurken og radiserne i små tern. Snit forårsløgene fint. Riv gulerødderne.
  3. Læg rispapir - ét ad gangen - i koldt vand i meget kort tid, til de er bløde.
  4. Læg udblødt rispapir på et skærebræt. Fordel salat, korianderblade, agurk, forårsløg, radiser, gulerødder, peanuts, spirer og rejer på rispapirstykkerne. Fold siderne indover, og rul det lidt stramt sammen.
  5. Skær hver rulle i 2 stykker lige før servering. Server med limebåde, sojasauce og sød chilisauce til.

Tip:

Server de grøntsager, der ikke kan være i rullerne, som tilbehør sammen med rullerne.