Ristede kastanjer

Ristede kastanjer: Südan gør du

Friske kastanjer er en hyggelig og klassisk vinterspise - nyd kastanierne pü den enkle müde med smør. Kastanjer smager skønt med koldt smør, nür de er friskristede og lune. Man kan ogsü bruge dem i desserter eller som fyld i fjerkrÌ og vildt sammen med andre grønsager, f.eks. kül. Se her, hvordan du rister kastanjer:

4-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Bagetid: 40 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 500 g friske kastanjer
  • 250 g groft salt
  • Tilbehør: smør

SĂĽdan laver du ristede kastanjer:

  1. SkĂŚr et kryds i toppen af hver kastanje og stil dem i en bradepande eller i et ovnfast fad foret med bagepapir og med et tykt lag groft salt.
  2. Giv dem 30-40 min. i en 200 grader varm ovn. Server med koldt smør.

Gode tips til spisekastajner

  1. Friske kastanjer skal büde gøres fri for den hürde brune skal og den papiragtige frøskal.
  2. Man kan enten skÌre skrÌllen af med en skarp kniv, eller man kan skÌre et kryds i kastanjerne og riste dem møre i ovnen eller pü panden og derefter fjerne skallerne.
  3. Endelig kan man give kastanjerne et opkog og derefter pille dem, mens de endnu er varme.
  4. Kastanjer er i sĂŚson fra september til april og importeres typisk fra Frankrig, Spanien og Italien.
  5. Der vokser ogsĂĽ spisekastanjer i Danmark, men de modnes dĂĽrligt.

Vidste du...

  • Kastanjer er fedtfattige og kan faktisk sidestilles med kartofler rent ernĂŚringsmĂŚssigt. Friske kastanjer skal vĂŚre faste og opbevares i køleskab - de kan holde op til 10 dage.
  • Kogte, pillede kastanjer kan bruges i retter med kød, grønsager, ris og pasta.
  • Kog evt. pillede kastanjer meget møre i bouillon eller mĂŚlk og purĂŠr dem gennem en sigte eller i en foodprocessor. PurĂŠen kan bruges, som den er - smagt til med krydderurter eller til en suppe, fyld til fjerkrĂŚ eller i desserter som kager, tĂŚrter og is.