Ristede nye gulerødder med kold bearnaise

Ristede nye gulerødder med kold bearnaise

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 bdt nye gulerødder
  • 1 spsk jomfru-olivenolie
  • salt og peber
  • Kold bearnaise:
  • ½ dl vineddike
  • ½ dl hvidvin
  • 1 skalotteløg (fintsnittet)
  • 1 bdt frisk estragon
  • 5 sorte peberkorn
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk cremefraiche
  • salt og peber

  1. Bearnaise-essens: Kom vineddike, hvidvin, skalotteløg, et par hakkede stilke estragon og hel peber i en lille gryde og giv det et opkog. Skru lidt ned og lad det koge ind til ca. halvdelen. Si det over i en kop.
  2. Rør mayonnaise sammen med cremefraiche og smag til med bearnaiseessensen. Tilsæt finthakket estragon og smag til med salt og peber.
  3. Skrub eller skræl gulerødderne og steg dem langsomt møre på en pande med olie. Krydr med salt og peber og servér med kold bearnaise – som forret eller tilbehør til kød, fugl eller fisk.