Roastbeef med æbler

Roastbeef med æbler

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Stegetid: ca. 30 min.
  • 800 g okseinderlår (snøret)
  • 20 g smør
  • 3 æbler
  • 1 løg
  • små kviste rosmarin
  • 1 spsk. olie
  • salt og peber
  • Tilbehør: stegte kartoffelbåde, dampede grønne bønner og kold sauce af cremefraiche rørt med klippet purløg,
  • salt og peber

  1. Krydr kødet med salt og peber, og brun det på alle sider i smør på en stegepande.
  2. Læg det brunede kød i en bradepande. Skær æblerne i både, og fjern stilk, blomst og kernehus.
  3. Skær løget i både, og fordél æble- og løgbåde omkring kødet sammen med rosmarinstilke. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
  4. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader på midterste ovnribbe i ca. 25 min. Kødets centrumtemperatur (målt med stegetermometer) skal være 58-60 grader. Lad kødet trække i 15 min., før du skærer det i tynde skiver.
  5. Tip: Evt. overskydende kød kan bruges til pålæg.