Roastbeef med æbler
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Stegetid: ca. 30 min.
- 800 g okseinderlår (snøret)
- 20 g smør
- 3 æbler
- 1 løg
- små kviste rosmarin
- 1 spsk. olie
- salt og peber
- Tilbehør: stegte kartoffelbåde, dampede grønne bønner og kold sauce af cremefraiche rørt med klippet purløg,
- salt og peber
- Krydr kødet med salt og peber, og brun det på alle sider i smør på en stegepande.
- Læg det brunede kød i en bradepande. Skær æblerne i både, og fjern stilk, blomst og kernehus.
- Skær løget i både, og fordél æble- og løgbåde omkring kødet sammen med rosmarinstilke. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader på midterste ovnribbe i ca. 25 min. Kødets centrumtemperatur (målt med stegetermometer) skal være 58-60 grader. Lad kødet trække i 15 min., før du skærer det i tynde skiver.
- Tip: Evt. overskydende kød kan bruges til pålæg.