Rødbedemuffins med chokolade
Et anderledes bud på lækker kage − men vi lover, at de smager godt…
12 STK.
Ingredienser
- 75 g rugmel
- 225 g hvid hvedemel
- 125 g rørsukker
- 3 tsk bagepulver
- ¼ tsk flaget havsalt
- 1 spsk stødt kanel
- 4 spsk blomsterhonning
- 1 æg
- 3 dl minimælk
- ¾ dl vindruekerneolie
- 75 g hakket mørk chokolade 70%
- 150-200 g reven rødbede
- DRYS:
- 1-2 spsk rørsukker
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 200° og bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tag en anden skål og pisk honning, æg, mælk og olie sammen, bland de to ting og tilsæt derefter chokolade og reven rødbede. Fordel dejen i 12 muffinforme, drys rørsukker på og bag dem 20-25 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist og drys evt. med en anelse sigtet flormelis inden servering.
- Energi pr. stk.: 270 kcal, fedt 30%, protein 7%, kulhydrat 63%