dessert

Rødbedemuffins med chokolade

Et anderledes bud på lækker kage − men vi lover, at de smager godt…

12 STK.

Ingredienser

  • 75 g rugmel
  • 225 g hvid hvedemel
  • 125 g rørsukker
  • 3 tsk bagepulver
  • ¼ tsk flaget havsalt
  • 1 spsk stødt kanel
  • 4 spsk blomsterhonning
  • 1 æg
  • 3 dl minimælk
  • ¾ dl vindruekerneolie
  • 75 g hakket mørk chokolade 70%
  • 150-200 g reven rødbede
  • DRYS:
  • 1-2 spsk rørsukker

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200° og bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tag en anden skål og pisk honning, æg, mælk og olie sammen, bland de to ting og tilsæt derefter chokolade og reven rødbede. Fordel dejen i 12 muffinforme, drys rørsukker på og bag dem 20-25 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist og drys evt. med en anelse sigtet flormelis inden servering.
  2. Energi pr. stk.: 270 kcal, fedt 30%, protein 7%, kulhydrat 63%